Какво предлагаме

|| За нас|| Контакти ||
ДЕТСКИ ЕКСКУРЗИИ

ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ “СЛИВЕН ТУРС”
ЛИЦЕНЗ № 03583
Гр.Сливен , ул. “Ел.Багряна” 1-Б-1
Тел., 0888325919

ПРОГРАМА "Тракийски владетели" -  "СЕВТ"
Еднодневна екскурзия до могилата  "Голяма косматка"  на  създателя и владетеля на град Севтополис и посещение на град Казанлък.

Да се потопим във времето и легендите на древните траки!
7.30 ч. - Отпътуване от гр. Сливен 
9.30 ч. - Посещение на могилата на владетеля Севт – “Голяма Косматка”
10.30 ч. - Посещение на храм – паметник “Рождество Христово “ – Шипка
11.30 ч. - Пристигане в  Казанлък – обяд и свободно време
14.00 ч. - Посещение на Историческия музей – Казанлък, където са експонирани намерените в Голяма Косматка – златен венец, бронзова глава, златна маска и други златни и керамични археологически ценности .
15.30 – 17.00 ч. - Посещение на Тракийска гробница и Етнографски музей – Казанлък.
17.00-17.30 ч. – кратка почивка в парк “Тюлбето”.
17.30 ч. - Отпътуване.
Пристигане в Сливен   около  19.30 ч.
Всички необходими документи за пътуването се подготвят от агенцията и се внасят за одобрение от учителите-ръководители на пътуването.


Сливен – Трявна – Дряновски манастир – Трявна – Сливен

7.30 ч. – отпътуване от Сливен
10.00 ч. – пристигане в Дряновски манастир – посещение на пещерата "Бачо Киро"
Пещера "Бачо Киро" е археологически обект от национално значение. Пещерата е един от 100-те Национални туристически обекта.
Eфектното осветление предлага на посетителите възможност да видят причудливите образувания на природата, получили наименования според видяното: Дъждовна зала, Каменното цвете, Тополите, Езерото на щастието, Концертна зала, намира се на 18 м.н.в. Преддверието, Медузите, Мечата пързалка, Меча поляна, Самотен сталактон, Зала на Поп Харитон, Слона, Пещерното ухо, Чистилището, Трона, Пещерния орел, Приемна зала със стотици форми и образования.
12.30 ч. – обяд и свободно време /в района на Дряновски манастир/
В Дряновския манастир е учредена и музейна колекция с експонати от всички исторически епохи, включително и находки от Неолита, открити в близката пещера Бачо Киро. В манастирът се помещава и експозицията "Археология и Възраждане" на историческия музей на Дряново, която запознава с историческото развитие на Дряновския край и възникването на манастира.
Дряновският манастир разполага и със скромна изложба от икони, поместена в малка сграда близо до църковната камбанария. Светата обител е един от 100-те национални туристически обекта.
13.30 – отпътуване за Трявна
14.00 – 17.00 ч. – разходка из старата част на града, посещение на занаятчийски работилници и музей на дърворезбата
Трявна – средище на дърворезба, иконопис и самобитна архитектура – сама по себе си е музей. Къщите, църквите и улиците с чешми, площада с Часовниковата кула са запазили облика и духа от Възраждането. Посетителите на града могат да се насладят на уникатите от Тревненската художествена школа и на прекрасната природа. Интересни забележителности в града са: Даскаловата къща, където се помещава Музеят на резбарското изкуство, Музеят "Тревненска иконописна школа", Часовниковата кула, "Славейкова къща", "Райкова къща", църквата "Св. Архангел Михаил".
17.00 ч. – отпътуване
19.00 ч. – пристигане в Сливен
Всички необходими документи за пътуването се подготвят от агенцията и се внасят за одобрение от учителите-ръководители на пътуването.


Сливен – Казанлък – с.Скобелево – Казанлък – Сливен

8.00 ч.- отпътуване от Сливен
10.00 ч. – пристигане в с.Скобелево
10.00 – 12.00 ч. – посещение на ферма за щрауси "Четири сезона"
Ранчо за щрауси "Четири сезона" се намира в село Скобелево, община Павел Баня. Посетителите имат възможност да получат информация за птиците, да ги разгледат отблизо, да закупят сувенири, яйца и други продукти. На територията на ранчото е изграден кафе-бар, в който гостите могат да опитат крем карамел от щраусови яйца.
12.00 – 13.00 ч. – свободно време и обяд
13.00- 15.00 ч. – посещение на "Дамасцена"
"ДАМАСЦЕНА" е първата частна дестилерия в България. Създадена е през 1991 година като малка семейна фирма, занимаваща се с производство на розово масло. Собствена розова градина с насаждения от Rosa damascena.
Собствен етнографски комплекс, в който уникално се преплитат духа на старата традиция с красотата и ентусиазма на днешния и утрешния ден.
Може да се наблюдава производството на розово масло, което е нещо уникално за страната и да се научат различни факти, характерни за Rosa Damascena и за произвежданото от нея масло.
Изградена старинна дестилерия, наречена "гюлапана" която е направена така, както са се правели инсталациите за получаване на розово масло в Розовата долина още преди повече от 340 год. Посетителите на комплекса ще могат да наблюдават демонстрация на процеса на розоварене през целия сезон и ще усетят духа на старата традиция.
В близост до старата дестилерия, гостите на комплекса могат да разгледат и съвременната работеща дестилерия и да наблюдават процеса на розоварене по време на неговия сезон. Новата инсталация работи също на принципа на водно-парната дестилация, но е изградена от големи съоръжения с по-голяма вместимост и са автоматизирани процесите на работа.
Тук, заедно с производството на розово масло се произвежда и розова вода, което се прави в края на кампанията, когато намалява количеството на розовия цвят.
15.00 ч. – отпътуване за Казанлък
15.30 – 16.30 ч. – посещение на Етнографски комплекс – градска и селска къща от 19-ти век
16.30 ч. – отпътуване за Сливен
Около 18.30 ч. – пристигане в Сливен
Всички необходими документи за пътуването се подготвят от агенцията и се внасят за одобрение от учителите-ръководители на пътуването.


Сливен – Преслав – Шумен – Мадара – Плиска – Варна – Златни пясъци – Сливен

7.30 ч. – отпътуване от Сливен
10.30 ч. – пристигане във Велики Преслав
Обекти за посещение:
- втората столица на Дунавска България /893-969 г/
- Кръглата /Златната/ църква и района, обявен за историко-археологически резерват
12.00 ч. – посещение на Комплексът / паметник/ "Създатели на българската държава" / до Шумен/
12.30 ч. – свободно време и обяд в Мадара
13.30 – 15.00 ч. – посещение на:
МАДАРА – историко-археологически резерват
- скален релеф Мадарски конник
- Мадарското плато и крепост
15.30 – 16.30 ч. – посещение на:
ПЛИСКА – първата столица на Дунавска България
- останките от внушителните градежи на старата Плиска – Външния град, Вътрешния град, Големият дворец, Малкият дворец, Голямата базилика
19.00 ч. – пристигане и настаняване в хотел "Хоризонт" – Златни пясъци
20.00 ч. – вечеря и дискотека
2-ри ден
9.00 ч.
– отпътуване за Варна
9.30 – 15.00 ч. – обиколка на Варна и посещение на обекти по избор
ВАРНА – морската столица на България
- Фанагория -
- Аквариум
- Делфинариум
15.30 ч. – отпътуване за Сливен
Пристигане около 19.00 ч.
Всички необходими документи за пътуването се подготвят от агенцията и се внасят за одобрение от учителите-ръководители на пътуването.

 

snet logo
webmaster